Astronautenworkshop

Astronauten in de klas!

De klas wordt omgevormd tot een trainingscentrum voor astronauten. De kinderen leren de basisprincipes van elektriciteit, zonne-energie en de wetten van de zwaartekracht in een unieke ervaring!

Een greep uit de activiteiten:

We voeren reparaties uit aan een minisatelliet: zonnepaneeltjes, knipperlichten en een elektrische motor worden stap voor stap in een stroomkring toegevoegd. De kinderen bouwen zo zelf een systeem werkend op duurzame energie!

We construeren aerodynamische waterraketten en we leren wat “actie = reactie” in de praktijk betekent. Creatief werken met cilinders en kegels vergroot ons ruimtelijk inzicht.

Dan lanceren we onze space shuttles en Saturnus V raketten, met een aftelprocedure zoals bij een echte lancering!

… en we dragen coole space shuttle ruimtepakken tijdens de hele workshop!

Doelgroep: derde graad lager onderwijs

Duur: 2 uur 30 min

Max 24 kinderen per sessie

Prijs: €50 + €9,50 x aantal leerlingen

Alle kosten (begeleiding, materiaal, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen

€25 korting voor alle volgende sessies van deze workshop binnen hetzelfde schooljaar

Praktisch

Alle experimenten en materialen worden door Discoverit voorzien. De experimenten met zonne-energie en het bouwen van de waterraketten gebeuren in de klas. De lancering van de waterraketten gebeurt buiten. Daarvoor is er een voldoende grote open ruimte nodig.

De workshop sluit heel goed aan bij de eindtermen wetenschappen en techniek voor het lager onderwijs. In deze workshop komen verschillende STEM-disciplines (Science, Technology, Engineering, Mathematics) aan bod.

Ben je leerkracht derde graad lager onderwijs en geïnteresseerd in deze boeiende workshop? Stuur een e-mailtje naar info@discoverit.be. Je ontvangt dan meer informatie over wat we allemaal doen in deze workshop, het praktische verloop en de bijdrage tot de realisatie van de eindtermen.

Heb je nog vragen of wens je nog meer informatie?

Contact

Kleine Kruisweg 9A
3201 Langdorp

+32 478 20 21 57

Ond.nr: BE 0846.417.446

Reserveer een workshop

Hebt u nog vragen?
Hebt u graag wat meer info?

Neem contact met ons op
via de contactpagina

2024 © Discoverit

Design by NUNI