Dinoworkshop

Echte dinotanden opgraven… in de klas!

We brengen de wereld van de dinosaurussen, zeemonsters en mammoeten letterlijk tastbaar in de klas, met authentieke indrukwekkende fossielen. Nauwkeurig leren observeren, zorgvuldig omgaan met kostbare objecten, werken met coole digitale instrumenten en een portie creativiteit zijn de ingrediënten van deze workshop.

Een greep uit de activiteiten:

De kinderen graven echte fossielen op: de indrukwekkende tanden van een spinosaurus, de vlijmscherpe tanden van een uitgestorven reuzenhaai, de enorme kiezen van een mammoet en nog veel meer. Alles wordt nauwkeurig digitaal gemeten en gewogen.

Met digitale microscopen speuren we naar exotische muggen en mieren in 40 miljoen jaar oude barnsteen. We maken ook zelf foto’s met deze microscopen.

Dinoschort en handschoenen aan! We maken stap voor stap een realistisch 3D-afgietsel van een fossiele tand van een mosasaurus (een prehistorisch zeemonster) en een uitgestorven reuzenhaai.

En we krijgen inzicht in het reusachtige tijdsperspectief.

Doelgroep: derde graad lager onderwijs

Duur: 2 uur 15 min

Max 24 kinderen kinderen per sessie

Prijs: €50 + €9,50 x aantal leerlingen

Alle kosten (begeleiding, materiaal, werkboekjes, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen

€25 korting voor alle volgende sessies van deze workshop binnen hetzelfde schooljaar

Praktisch

Alle experimenten en materialen worden door Discoverit voorzien. De workshop is zo opgebouwd dat alle leerlingen continu aan de slag zijn in 3 parallelle werkhoeken. Bij de werkhoek waarin de gipsafgietsels worden gemaakt, wordt er medebegeleiding door een leerkracht gevraagd.

De workshop sluit heel goed aan bij de eindtermen wetenschappen en techniek voor het lager onderwijs.  Er komen verschillende STEM-disciplines (Science, Technology, Engineering, Mathematics) aan bod.

Ben je leerkracht derde graad lager onderwijs en geïnteresseerd in deze boeiende workshop? Stuur een e-mailtje naar info@discoverit.be. Je ontvangt dan meer informatie over wat we allemaal doen in deze workshop, het praktische verloop, het werkboekje en de bijdrage tot de realisatie van de eindtermen.

Heb je nog vragen of wens je nog meer informatie?

Contact

Kleine Kruisweg 9A
3201 Langdorp

+32 478 20 21 57

Ond.nr: BE 0846.417.446

Reserveer een workshop

Hebt u nog vragen?
Hebt u graag wat meer info?

Neem contact met ons op
via de contactpagina

2024 © Discoverit

Design by NUNI