Robotworkshop

Robotjes programmeren in de klas

Deze STEM-workshop is een initiatie in de fascinerende wereld van programmeren en robots. Rond de thema’s mobiliteit en verkeersveiligheid bepalen de kinderen aan welke vereisten onze auto’s van de toekomst moeten voldoen. De robotwagentjes worden dan geprogrammeerd om die functies uit te voeren. En alles wordt uitgeprobeerd op een verkeersplattegrond door de leerlingen zelf samengesteld.

Wat zit er zoal in deze workshop?

Probleemoplossend redeneren: we willen een veilige zelfrijdende auto!

Programmeren: de kinderen programmeren de krachtige, veelzijdige mBot wagentjes in een Nederlandstalige versie van Scratch, de grafische programmeertaal-op-kindermaat.

Uitproberen: eigen oplossingen worden direct uitgeprobeerd op variërende stratenplannen: kunnen de autootjes de weg volgen en kruispunten nemen zonder te botsen?

Tips voor de leerkracht rond STEM-opdrachten over programmeren en robotica.

Doelgroep: 3de graad lager onderwijs

1 workshop bestaat uit 2 sessies van elk 2 uur 15 min waaraan telkens een halve klasgroep deelneemt

De klas wordt opgesplitst in 2 groepen van telkens max 12 leerlingen

Prijs: €75 + €9,50 x aantal leerlingen
(2 sessies samen)

Alle kosten (begeleiding, materiaal, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen

€25 korting voor alle volgende Robotworkshops binnen hetzelfde schooljaar

Praktisch

Al het nodige materiaal (laptops, software, robots, verkeersplattegrond, …) wordt door Discoverit voorzien. Best wordt in de school een apart lokaal gereserveerd waarin, naast tafels en stoelen, ook voldoende open ruimte beschikbaar is (5 x 5 m) voor de verkeersplattegrond.

De workshop sluit heel goed aan bij de eindtermen wetenschappen en techniek. Er komen verschillende STEM-disciplines (Science, Technology, Engineering, Mathematics) aan bod in deze workshop.

Ben je leerkracht derde graad lager onderwijs en geïnteresseerd in deze boeiende workshop? Stuur een e-mailtje naar info@discoverit.be. Je ontvangt dan meer informatie over wat we allemaal doen in deze workshop, het praktische verloop en de bijdrage tot de realisatie van de eindtermen.

Heb je nog vragen of wens je nog meer informatie?

Contact

Kleine Kruisweg 9A
3201 Langdorp

+32 478 20 21 57

Ond.nr: BE 0846.417.446

Reserveer een workshop

Hebt u nog vragen?
Hebt u graag wat meer info?

Neem contact met ons op
via de contactpagina

2024 © Discoverit

Design by NUNI