discoverit header_over

Over Discoverit

3D_microscopenC

Discoverit laat kinderen en jongeren op een speelse en creatieve manier kennismaken met wetenschappen en techniek. De verwondering over de wereld om ons heen staat centraal.

In de workshops werken de leerlingen met professionele apparatuur en origineel onderzoeksmateriaal, the real stuff. Krachtige 3D-microscopen, experimenteersets voor duurzame energie met zonnecellen, programmeerbare robotwagentjes, draagbare meetinstrumenten, authentieke fossielen van miljoenen jaren oud, … Zo wordt de ervaring direct en levensecht.

De kinderen leren bij door zelf op ontdekking te gaan!

 

IMG_9233c

De workshops worden in de school zelf georganiseerd en de klas wordt ingericht als een volledig uitgerust pop-up labo. De hele klas wordt continu interactief betrokken. De kinderen kruipen zelf in de huid van een wetenschapper, een laborant of een astronaut. Een initiatie in STEM-thema’s wordt zo een echte belevenis!

Discoverit is actief in de ruime regio Aarschot-Leuven.

discoverit_Lieven Philips

Lieven Philips richtte Discoverit op in 2012. Lieven heeft vele jaren ervaring als ingenieur en manager in R&D voor micro-elektronica en telecommunicatie. Als actief amateurastronoom werkt hij mee aan de organisatie van kijkevenementen voor het grote publiek.

Kinderen en jongeren op een originele manier laten kennismaken met een brede waaier aan thema’s uit natuur, wetenschappen en techniek, dat is de missie van Discoverit!