Dinoworkshop

We brengen de wereld van de dinosaurussen, zeemonsters en mammoeten letterlijk tastbaar in de klas, met authentieke indrukwekkende fossielen. Nauwkeurig leren observeren, zorgvuldig omgaan met kostbare objecten, werken met coole digitale instrumenten en een portie creativiteit zijn de ingrediënten van deze workshop.

Een greep uit de activiteiten:IMG_3496c

  • We graven fossielen op: tanden van een spinosaurus, fragmenten van echte dino-eieren, indrukwekkende kiezen van een mammoet en nog veel meer. Alles wordt nauwkeurig digitaal gemeten en gewogen.
  • Met digitale microscopen speuren we naar exotische muggen en mieren in 40 miljoen jaar oude barnsteen. We maken ook zelf foto’s met deze microscopen.
  • Dinoschort en handschoenen aan! We maken stap voor stap een realistisch 3D-afgietsel van een fossiele tand van een mosasaurus (een prehistorisch zeemonster) en een uitgestorven reuzenhaai
  • En we krijgen inzicht in het reusachtige tijdsperspectief.

Doelgroep: 3de graad lager onderwijs

Duur: 2 uur 15 min

Prijs per sessie: €50 + €9,50 x aantal leerlingen. Alle kosten (begeleiding, materiaal, werkboekjes, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen.  Er kunnen max 24 kinderen tegelijk aan een workshopsessie deelnemen. Voor alle volgende sessies van deze workshop binnen hetzelfde schooljaar is er een korting van €25.

DSCN3708cAlle experimenten en materialen worden door Discoverit voorzien. De workshop is zo opgebouwd dat alle leerlingen continu aan de slag zijn in 3 parallelle werkhoeken. Bij de werkhoek waarin de gipsafgietsels worden gemaakt, wordt er medebegeleiding door een leerkracht gevraagd.

De workshop sluit heel goed aan bij de eindtermen wetenschappen en techniek voor het basisonderwijs en is in lijn met het STEM-actieplan (Science, Technology, Engineering, Mathematics) van de Vlaamse overheid.

Ben je leerkracht derde graad lagere school en geïnteresseerd in deze boeiende workshop? Stuur een e-mailtje naar info@discoverit.be. Je ontvangt dan meer informatie over wat we allemaal doen in deze workshop, het praktische verloop en de bijdrage tot de realisatie van de eindtermen.