Micro Macro

In deze workshop wordt de klas een natuuronderzoekslabo én een grafisch atelier! De kinderen treden in de voetsporen van Charles Darwin, de beroemde natuurwetenschapper die de evolutietheorie ontwikkelde. Al van in z’n jeugd was Darwin een enthousiaste natuuronderzoeker: hij legde zelf een indrukwekkende keververzameling aan. De leerlingen gaan aan de slag met allerlei speciale loepen om kevers en andere insecten nauwkeurig te observeren.  Van die waarnemingen maken ze dan stap voor stap een artistieke afdruk met een echte drukpers! Deze workshop wordt georganiseerd door BioArt.

Wat doen we zoal in deze workshop?

  • We bekijken neushoornkevers, reuzenkakkerlakken, wandelende takken en een heleboel andere kriebelige kruipers van héél dichtbij

  • In de traditie van Darwin leggen we onze waarnemingen vast in gedetailleerde schetsen

  • Met de “droge naald”-techniek toveren we onze schetsen om in drukplaten die we kunnen ininkten

  • En dan drukken we onze eigen meesterwerken af met een echte drukpers!

Doelgroep: 3de graad lagere school

Duur: 2 uur 15 min

Prijs: €50 + €9,50 x aantal leerlingen. Alle kosten (begeleiding, materiaal, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen. Er kunnen max 24 kinderen tegelijk aan een workshopsessie deelnemen. Voor alle volgende sessies van deze workshop binnen hetzelfde schooljaar is er een korting van €25.

IMG_1495Alle instrumenten, experimenten en materialen worden voorzien. De workshop is zo opgebouwd dat alle leerlingen continu aan de slag zijn.

Deze workshop sluit heel goed aan bij de eindtermen wetenschappen en techniek en muzische vorming (beeld) voor het basisonderwijs en is in lijn met het STEM-actieplan (Science, Technology, Engineering, Mathematics) van de Vlaamse overheid.

Ben je leerkracht en geïnteresseerd in deze boeiende workshop voor je klas of school? Stuur een e-mailtje naar info@discoverit.be . Je ontvangt dan meer informatie over wat we allemaal doen in deze workshop, het praktische verloop en de bijdrage tot de realisatie van de eindtermen.