discoverit header_workshops

Microwereld workshop

Ruim twee uur lang wordt je klas omgetoverd in een laboratorium. De kinderen werken als echte onderzoekers met professionele apparatuur.

discoverit_vingerafdrukEen greep uit de experimenten:

  • Met krachtige 3D-microscopen kijken we vliegen, bijen en zelfs tijgerspinnen recht in de ogen. We bestuderen de klauwen van een bidsprinkhaan van akelig dichtbij.
  • We speuren naar stuifmeelkorrels op de meeldraden van een margriet.
  • Met een hoofdbandloep komen we vervalste Euro’s op het spoor.
  • We nemen onze vingerafdrukken met onzichtbare inkt en we analyseren de patronen met een elektronische loep: CSI in de klas!
  • En we knutselen een vliegend hert in maxiformaat in elkaar.

Doelgroep: 3de graad lager onderwijs

Duur: 2 uur 15 min

Prijs per sessie: €50 + €9,50 x aantal leerlingen. Alle kosten (begeleiding, materiaal, werkboekjes, verplaatsingskosten) zijn inbegrepen. Er kunnen max 24 kinderen tegelijk aan een workshopsessie deelnemen. Voor alle volgende sessies van deze workshop binnen hetzelfde schooljaar is er een korting van €25.

kinderen_microscoop2Alle instrumenten en materialen worden voorzien. Alles wordt in de klas zelf opgesteld en uitgevoerd. De workshop is zo opgebouwd dat alle leerlingen continu aan de slag zijn.

De workshop sluit heel goed aan bij de eindtermen wetenschappen en techniek voor het basisonderwijs en is in lijn met het STEM-actieplan (Science, Technology, Engineering, Mathematics) van de Vlaamse overheid.

Ben je leerkracht derde graad basisonderwijs en geïnteresseerd in deze boeiende workshop? Stuur een e-mailtje naar info@discoverit.be. Je ontvangt dan meer informatie over wat we allemaal doen in deze workshop, het praktische verloop, het werkboekje en de bijdrage tot de realisatie van de eindtermen.